MERTE – 6. RÉSZ / MULTI SALES-ESBŐL VIRTUÁLIS ASSZISZTENS

A Merte sorozat olyan emberek élettörténetét mutatja be, akik egyszer MERTE-k nagyot gondolni, hinni magukban és cselekedni. Azért hozom el az ő elbeszéléseiket, hogy lásd, ha erős a szándék, nincs olyan akadály, amit ne tudnál legyőzni. MERT TE is képes vagy rá.

Boros Adélnak sok nőhöz hasonlóan az anyaság fordított nagyot az életén. Az addig sikeresen vitt pályája a gyerekkel otthon töltött időszak alatt átértékelődött, s be kellett látnia, hogy máshová kell helyeznie a fókuszt, ha családjában és a munkájában is helyt akar állni. Egy átgondolt döntéssel, majd annál bátrabb és elszántabb lépésekkel pár hét alatt elindította saját vállalkozását, amely nemrégiben már az egy éves születésnapját ünnepelte. A lelkesedése azóta is töretlen, Adél tele van tervekkel a jövőre nézve és folyamatosan képzi magát az új területén, hogy ügyfeleinek a legminőségibb szolgáltatást nyújthassa. Fogadjátok szeretettel a történetét, merítsetek belőle erőt és bátorságot, ha hasonló döntés előtt álltok!

 • Hogyan választottad az első szakmádat?

14 évesen még nem tudtam merre induljak, ezért olyan  középiskolát választottam, ahol az érettségihez szakmát is kaptam. Középiskolai osztályfőnököm javaslatára jelentkeztem az államigazgatási és jogi egyetemre is, ahová nem vettek fel, ezért maradtam még 1 évet és szereztem egy újabb szakmát. Miután végeztem, rögtön kaptam állásajánlatot egy Westel Partner üzletből, amit elfogadtam és elhatároztam, levelező tagozaton fogok diplomát szerezni, azt azonban továbbra se tudtam, mit szeretnék elvégezni.

 • Mi az, amit szerettél az akkori munkádban? Milyen sikereket hozott Neked?

Szerettem a Westel Partnernél dolgozni, főnökeim is mindig elismerték a munkámat. Aztán szembe jött egy lehetőség, hogy megpályázzak egy pozíciót az akkori Westel 900-nál (későbbiekben Magyar Telekom). Éltem ezzel és 17 évig ott is maradtam.

Szerettem a munkám, az emberekkel való foglalkozást, és érdekelt a telekommunikácó is. Egy kis ideig megbízott üzletvezetői feladatokat is elláttam. Az itt töltött évek alatt közben elvégeztem a humánerőforrás menedzser szakot is levelező tagozaton és végre diplomám is lett.

 • Mikor és hogyan jött az érzés, hogy valami mást szeretnél csinálni?

Folyamatosan bennem volt, hogy más területen is szívesen kipróbálnám magam, de a Telekomhoz való kötődésem mindig erősebb volt. Ezután jött az életembe az anyaság, azonnal tudtam, hogy a gyerekek születése után már nem szeretnék ezen a területen dolgozni, eljött az ideje a váltásnak. Két gyermekem születése között egy kis ideig még maradtam, de családi teendőimet egyre nehezebben tudtam összeegyeztetni a munkámmal. Ekkor tudatosult, hogy a második gyermekem születése után muszáj lesz váltanom.

Adél, a „Te asszisztensed” vállalkozás tulajdonosaként
 • Milyen érzéseid voltak, mielőtt rátaláltál az új irányodra? Volt amitől tartottál?

Sokáig fogalmam sem volt mihez kezdjek, mit csináljak. Részmunkaidőben gondolkoztam, így egy könyvelő irodában kezdtem el dolgozni 6 órában, egészen a koronavírus megjelenéséig. Ekkor ugyanis a gyerekek kikerültek az intézményekből, kénytelen voltam én is felmondani az állásom és családanyaként helytállni otthon.

 • Mi adta meg a végső lendületet ahhoz, hogy belevágj valami újba?

A covid szülte helyzetből adódott, hogy olyan munkára lett szükségem, ami rugalmas, akár otthonról is tudom végezni, ha kitör egy újabb hulláma a járványnak és újra otthon ragadunk. Ekkor döntöttem úgy, coach-hoz fordulok karriertanácsért, aki iránymutatást ad és együtt felfedjük, merre induljak tovább. Ekkor találkoztunk mi ketten. 😊 Pár találkozó után már rajta voltunk azon az úton, ami végül oda vezetett, hogy virtuális asszisztens vállalkozást alapítottam. Elfoglalt vállalkozóknak segítek adminisztrációs, asszisztensi, szervezési, ügyintézési feladatokban, most már egy éve.

 • Hogyan fogadta a döntésedet a környezeted? Kik támogattak? Voltak-e, akik le akartak beszélni róla?

Mindenki maximálisan támogatott a környezetemben és minden segítséget megkaptam, amire csak szükségem volt. Jó ötletnek és abszolút hozzám illő tevékenységnek tartotta mindenki.

Adél weboldala: www.teasszisztensed.hu
 • Voltak mélypontjaid a vállalkozás indításakor? Hogy sikerült ezeken túljutnod?

Mivel még nagyon kezdő vállalkozó vagyok, természetesen voltak/vannak/lesznek hullámvölgyeim, de mindig sikerül rajta túljutnom. A legnehezebb számomra az önreklám, a vállalkozásom népszerűsítése, az ügyfélszerzés, a megfelelő önbizalom. Folyamatosan képzem magam, egyszerre 5 online tanfolyamot is végzek, hogy minél profibban menjen ez a számomra teljesen új szakma.

 • Mi volt az első sikered az új tevékenységedben?

Az első siker nagyon gyorsan jött, egy régi telekomos ügyfelem szinte rögtön felhívott, hogy szeretne velem együtt dolgozni. Pozitív volt, hogy a korábbi munkám alapján maximálisan megbízott bennem és ezen a területen is az én segítségemet vette és veszi igénybe a mai napig.

 • Mik a legnagyobb kihívásaid a munkádban?

A saját vállalkozásomért egy személyben én vagyok a felelős, rajtam múlik, hogyan megy, mennyi pénzt keresek vele. Ha nem csinálom, nem működik.

Vállakozóként állandó szervezésben, ügyintézésben
 • Hogy döntenél ma? Belevágnál újra? Van, amit másképp csinálnál?

Természetesen belevágnék újra, ez nem kérdés. Nagyon szeretem, megtaláltam azt, amiben igazán jó vagyok, amiben kiteljesedhetek. Ha újrakezdeném, picit több időt töltenék előtte tudatos tervezéssel, tanulással, felkészüléssel, piackutatással. A 2022-es évemet már sokkal tudatosabban fogom kezdeni.

 • Mit adott neked ez az új pálya? Milyen felismeréseket hozott magadról?

Szuper vállalkozó anyukák közösségét, támogató mentorokat, remek ügyfeleket, önismeretet, sok szabadidőt, amit a családomra fordíthatok. A felismerésem pedig az, hogy folyamatosan fejlesztenem kell magam ahhoz, hogy ebben a szakmában és a vállalkozói életben érvényesülni tudjak. A főiskolai diploma megszerzése után, amikor azt mondtam, soha nem szeretnék többet tanulni, tévedtem. Nem telik úgy nap, hogy ne tanuljak valami újat.

 • Mit tanácsolsz azoknak, akik most állnak változtatás előtt?

Mindenkit csak biztatni tudok, hogy csinálja. Ha nem teszi meg, nem tudja meg soha, mire képes, hol vannak a határai. De ha bizonytalanok, mihez is kezdhetnének magukkal, forduljanak tanácsadóhoz, coach-hoz, aki meg tudja adni a kezdő lökést az induláshoz.

Hálás vagyok Adélnak, amiért megosztotta velem/velünk a történetét, Te pedig kedves Olvasó, ha segítséget szeretnél a céljaidhoz vezető első lépések megtételében, keress bátran!

Scroll to Top